Samen werken en leren

Organiseren met meer wijsheid door Social Presencing Theater

Is jouw organisatie goed in het maken van probleemanalyses en actieplannen, maar heb je het gevoel dat dat soms niet voldoende is om complexe topics te tackelen?

Je bent niet de enige. In organisaties wordt steeds vaker belangstellend gekeken naar de toepassing van creativiteit, intuïtie en ervaringsgericht werken en leren. Dat past bij een groeiend besef dat veranderingen steeds sneller gaan en uitdagingen soms complexer worden en daarmee minder voorspelbaar: analytische, lineaire en op kennis gebaseerde aanpakken brengen dan simpelweg minder op. Geen overbodige luxe dus om niet alleen ons hoofd, maar ál onze wijsheid tot bron van ons handelen te maken.
Een andere aanpak bij het bepalen van de koers

Het Presencing Institute, onderdeel van de Sloan School of Management en bekend van Theory U, zocht naar een praktische aanpak die de kwaliteit van het bewustzijn en handelen vergroot en ontwikkelde onder leiding van Arawana Hayashi Social Presencing Theater (SPT): een ervaringsgerichte toolkit voor persoonlijk, organisatie- of systemisch leren.

Toen ik daarmee in aanraking kwam raakte me de snelheid waarmee de aanpak inzicht geeft bij uitdagingen, van grote reorganisaties tot kleine en persoonlijke onbenulligheden, zoals een writers block. In dat laatste geval kruip ik tegenwoordig achter de computer vandaan voor een paar minuten SPT. Dat scheelt uren onbevredigend doormodderen en is goed voor mijn humeur.
Je lichaam heeft je iets nieuws te vertellen

SPT werkt met informatie die in ons lichaam te vinden is, aan de hand van simpele lichaamshoudingen en bewegingen. Het genereert inzicht in datgene wat een groep wil creëren of veranderen via de sociale dynamiek en het aanwezige potentieel. Of zoals Arawana Hayashi’s collega Otto Scharmer het in een recent artikel in Strategy and Business beschrijft:

“It is a method for helping organisations and larger social systems get in touch with the knowledge they already have about the deep interpersonal structures that inhibit real changes from happening.”

STP heeft wat weg van mindfulness. Waar mindfulness zich richt op de waarneming van het individu, richt SPT zich op het verbreden van de waarneming op groeps- of systemisch niveau. In de woorden van Arawana Hayashi:
“SPT is a tool to notice, recognize, feel, see the true potential goodness in the situation or challenge in a team, organization, or system. SPT does for the collective what mindfulness does for an individual.”

Deze techniek wordt nu ruim 10 jaar toegepast en heeft uiteenlopende complexe projecten helpen ontwikkelen. Afgelopen jaar werd bijvoorbeeld met behulp van embodiment de dialoog over kernenergie in Japan bevorderd. Daarnaast werd ook de betrokkenheid van het bestuur van een prominente kunstinstelling in Ontario (Canada) vergroot. Toepassingen in bedrijfsleven, overheid en in het maatschappelijk middenveld groeien.

SPT zelf toepassen en uitproberen
Wil jij ook iets moois in de wereld zetten en ervaar je daarbij een belemmering? Een haperende samenwerking in je team, een stap die je wel héél erg uit je comfort zone duwt of wat dan ook? Dat is een mooie kans om SPT uit te testen! Op de website van het Presencing Institute is een aantal video’s te vinden over de ‘Stuck Exercise‘. Die bieden een praktische eerste kennismaking met SPT. Ik wens je veel beweging in jouw vraagstuk.

Nieuwsgierig naar meer?
Ik organiseer geregeld laagdrempelige SPT workshops in Amsterdam, waarin je het werk verder kunt exploreren.

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.